T: +31 (0)294-772062   •   E: info@restaurantquarz.nl   •   Dorpsstraat 29  •   1399 GT Muiderberg
Restaurant Quarz

Over ons

Nicky Quarz en Michèle van der Linden leerden elkaar kennen bij sterrenrestaurant De Librije in Zwolle, waar de vlam in de pan sloeg.
Van 2012 tot eind 2015 runden zij samen restaurant ’t Dijkhuysje in Lelystad, dat al snel in de toonaangevende restaurantgidsen werd opgenomen. ’t Dijkhuysje verwierf 15 punten in de Gault&Millau-gids, een 7,5 en 3 druiventrosjes in Grootspraak, 2 rode bestekjes in de Michelingids en een plaats op de drempel van de top 100 van beste restaurants van Nederland in restaurantgids Lekker. Per april 2016 maken zij een nieuwe start met restaurant Quarz in Muiderberg.

 

Meer Nicky
Chef Nicky Quarz (1982) werkte in sterrenrestaurants als Le Cirque onder Robert Kranenborg en bij De Librije, waar hij als sous-chef de rechterhand was van Jonnie Boer.
In 2012, het jaar waarin Nicky en Michèle hun Dijkhuysje startten, won Nicky het SBS tv-programma Menu van Oranje door de jury te overdonderen met een chocolade-creatie. Dit gerecht heeft hij persoonlijk mogen serveren aan het toen nog prinselijk paar Willem-Alexander en Maxima.

 

Meer Michèle
Gastvrouw en sommelier Michèle van der Linden (1991) stamt uit een horecafamilie en kreeg het gevoel voor gastvrijheid al jong mee van haar ouders. Ze werkte onder meer 2,5 jaar bij sterrenrestaurant De Librije in Zwolle, waar ze van vinoloog en gastvrouw Thérèse Boer de liefde voor wijn, kaas en het combineren van wijn en spijs meekreeg.

Facebook Restaurant Quarz

Facebook

twitter Restaurant Quarz

Twitter

 • twitter

 • Blog restaurant Quarz

  Het theater-seizoen

  Het einde van het jaar komt in zicht, de tijd van het theater.   Het begint in Oktober, dan worden de data van de lanceringen vrij gegeven. De uitnodigingen voor presentaties van de culinaire gidsen vallen op de mat. We plannen onze digitale agenda vol, en de weekenden worden gevuld […]

  Lees meer

  Ik hou van Mallorca

  Mallorca! Het prachtige eiland met haar overhangende palmbomen, enorme lavarotsen en helderblauwe zee. Niet alleen is het een heerlijke plek om tot rust te komen en te genieten van de zon. Wij komen ook graag op Mallorca om te proeven en inspiratie op te doen voor heerlijke producten die we […]

  Lees meer
  Restaurant Quarz