T: +31 (0)294-772062   •   E: info@restaurantquarz.nl   •   Dorpsstraat 29  •   1399 GT Muiderberg
Restaurant Quarz

Foodbar

De foodbar is vanaf 12 uur tot in de avond doorlopend open voor van een informele lunch, lekkere bites van de barkaart, heerlijke wijnen en een goede kop koffie met fijne patisserie.

 

BITES
Om elk moment van de dag van te genieten, tot 22.00 uur.

 

Oesters met citroensap, sjalot en rode wijn azijn p.st.  3

 

PATA NEGRA   13
Paleta Ibérica de Bellota, oftewel schouderham afkomstig van de voorpoten van het Iberisch varken. Bellota geeft aan dat het Iberisch varken zichzelf heeft gevoed met eikeltjes. Rijping van deze ham is 30 maanden en word op natuurlijke wijze gedroogd. Afkomstig uit Los Pedroches in de provincie Córdoba, in Andalusie.

 

Charcuterie van verschillende soorten Spaanse worst als chorizo iberico, cecina babilla en salchichón de bellota  8

 

Barra Gallega brood met dip van olijfolie, tomaat, knoflook en ui   4

 

Pimientos Padrón pepertjes met zeezout  6

 

Kaas gemaakt van geit-, schaap- en koemelk en tenminste 9 maanden gerijpt in extra virgin olijfolie  7

 

Assortiment van olijven mét pit Campo Real, Arbequina en Manzanilla  4

 

Verse friet met mayonaise ahumado  5

 

Krokant gefrituurde visjes met limoendip  6

 

Spareribs van Iberico, gelakt met honing en kruiden van Mallorca  7

 

Duo van empanadillas (tonijn/gehakt)  5

 

Loempia’s van geitenkaas met compote van sinaasappels uit Valencia  6

 

Gegrilde”chistorra” chorizo worstjes met rode peper dip  7

 

FOOD
Gerechten in de bar of op het terras tot 22.00 uur.

 

Tosti van zuurdesembrood met ham van Baambrugs Big, Vinkethaler kaas en homemade ketchup  5

 

Steak tartaar van Gasconne rund met oude kaas, tafelzuur, bieslook en een eidooier  9

 

Gourmet Burger met kaas, bacon, gegrilde paprika, ui, tomaat, augurk en BBQ salsa  9

 

Andalusische ijskoude Gazpacho van tomaat met komkommer, ui, paprika, knoflook en croutons  7

 

Salade van wilde spinazie met geitenkaas, walnoot, peer, moerbei en Pedro Ximinez sherry  9

 

Salade van little yem met gebakken gamba’s, mango, knoflook en gemarineerde komkommer  9

 

HOTdog met coleslaw, mais, sweet relish, gefrituurde uitjes, mayonaise en rode Mojo saus van de Canarische Eilanden  9

 

Flammkuchen met rauwe zalm, creme fraiche, wakamé en mierikswortel  8

 

Gepocheerd ei op toast met avocado, bacon en hollandaise saus  7

 

MONTHLY SPECIAL
MEJILLONES A LA MARINERA!

Zeeuwse mosselen op Spaanse wijze met tomaat, knoflook en ui  15

 

GRANITA
Semifrozen ice, fresh, light and delicious!
Watermeloen & Basilicum  5
Groene thee & Lychee  5
Passievrucht & Vlierbloesem  5

 

TAARTJE
Huisgemaakt, iedere keer weer anders

Facebook Restaurant Quarz

Facebook

twitter Restaurant Quarz

Twitter

  • twitter

  • Blog restaurant Quarz

    Het theater-seizoen

    Het einde van het jaar komt in zicht, de tijd van het theater.   Het begint in Oktober, dan worden de data van de lanceringen vrij gegeven. De uitnodigingen voor presentaties van de culinaire gidsen vallen op de mat. We plannen onze digitale agenda vol, en de weekenden worden gevuld […]

    Lees meer

    Ik hou van Mallorca

    Mallorca! Het prachtige eiland met haar overhangende palmbomen, enorme lavarotsen en helderblauwe zee. Niet alleen is het een heerlijke plek om tot rust te komen en te genieten van de zon. Wij komen ook graag op Mallorca om te proeven en inspiratie op te doen voor heerlijke producten die we […]

    Lees meer
    Restaurant Quarz