T: +31 (0)294-772062   •   E: info@restaurantquarz.nl   •   Dorpsstraat 29  •   1399 GT Muiderberg
Restaurant Quarz

Eten & drinken

Eten

 

Restaurant

Bij QUARZ kun je in een ontspannen sfeer genieten van verschillende gerechten. Ze zijn allemaal perfect bereid, verrassend van smaak en vriendelijk in prijs.
Onze kaart bestaat uit wat kleinere gerechten van het formaat tussengerecht die allemaal 15,- kosten, tenzij anders aangegeven. Maak hieruit je eigen keuze of kies voor een van onze zorgvuldig samengestelde menu’s. Voor een mooie wijn/spijs ervaring schenken we bij de gerechten graag een bijpassend glas wijn. Zet je zintuigen op scherp.

 

LAAT JE VERRASSEN!

2 GANGEN                 26

Uitsluitend met de lunch te bestellen

3 GANGEN                 39

4 GANGEN                 49

5 GANGEN                 59

***

 

Oester – Fines de Claires No. 3
Naturel

3,-

 

Oester – Fines de Claires No. 3
Gin & Tonic style

4,-

 

Toastjes met Hollandse Nieuwe
5,-

 

Pata negra
Paleta Ibérica de Bellota

13,-

 

Aperitiefplankje
met Pata negra, olijven, amandelen en toastjes Hollandse Nieuwe
(minimaal 2 pers.)

9,- p.p.

 

KOUDE EN LAUWWARME GERECHTJES

 

Gerookte zalm met gemarineerde kumquat, venkel salade en creme van sinaasappel.

 

Tataki van kalf met tomaat, schuim van tonijn, munt, ijs van doperwt en pavé creme.

 

Ceviche van makreel met sorbet van avocado, koriander, passievrucht en rode ui.

 

Krokant gebakken kalfszwezerik met pinda, kimchi kousenband, gebakken banaan en paksoi.

 

Scheermes & Kokkels met creme van oester, zeekraal, gepocheerde oester en zeevruchten bouillen.

 

Gemarineerde pompoen met geitenkaas, geroosterde pompoenpitten en sap van komkommer.

 

WARME GERECHTJES

 

Witte AAA asperges met schuim van gerookte melk, krokante emmentaler, zeekraal en lamsoor.

 

Buikspek van Baambrugs Big op  aardappelmousseline met gefermenteerde sojaboontjes en truffelolie.

+ verse zomertruffel supplement 5,-

 

Langzaam gegaarde kabeljauw met wilde spinazie, friszure beurre blanc saus, olie van rozemarijn en meiknol.

 

Rubia Gallega runderlende met zeezout van Mallorca, creme van knolselderij, witte chocolade en vanille en gebrande ui.

+ eendenlever supplement 5,-

Zachtgegaarde kreeft met kropsla, ponzu vinaigrette en gerookte eidooier.

Supplement 10,-

 

Geroosterde boerderij kwartel met creme van zoute popcorn, babymais, raapsteel en krokante kippenhuid.

 

SIDE DISHES

Verse friet met gerookte mayonaise
5,-

Salade van Hollandse kropsla met French dressing en kruiden uit eigen tuin
5,-

Groentjes gestoofd in zeewater en Arbequina olijfolie
7,-

 

NAGERECHTJES

In vlierbloesem gemarineerde aardbei met sorbet van geitenyoghurt, verveine, krokante melk en merengue.

Structuren van ananas, kokos en witte rum.. oftewel ‘’Pina Colada’’.

Chocolade met geroosterde amandel, karamel en amandelmelk met oranjebloesem.

Selectie van de kaaswagen met honing en rozijnenbrood.

Koffie of thee naar keuze met Friandises
7,-

 

Allergenen

Onze gerechten kunnen allergene ingrediënten bevatten. Bent u allergisch, heeft u een dieet of wilt u iets aanpassen, zegt u het ons of vraag naar onze allergenenkaart.

 

Drinken

Zoals Nicky verrast met vernieuwende gerechten, zo verrast Michèle met haar wijnen. Op de wijnkaart staan ruim 100 wijnen, waarvan een deel open wijnen, met een focus op Spanje. Michèle heeft door haar vele bezoeken aan Mallorca een voorliefde voor Spaanse wijnen ontwikkeld en laat haar gasten daarvan meegenieten. Met wijnen van bijzondere druivensoorten, ingekocht bij kleinere gespecialiseerde importeurs weet ze haar gasten telkens te verrassen. Een deel van de wijnen importeert ze zelf, zoals de Spaanse huiswijn. Haar trots is de vinoteca, de transparante wijnkamer waarin een deel van de wijnen geklimatiseerd wordt bewaard.

 

Ook de overige dranken in het restaurant en de foodbar zijn onderscheidend. Zo staan er bijvoorbeeld biologische cola, natuurlijke limonades, speciale bieren en vermouts op de kaart.

Facebook Restaurant Quarz

Facebook

twitter Restaurant Quarz

Twitter

  • twitter

  • Blog restaurant Quarz

    Het theater-seizoen

    Het einde van het jaar komt in zicht, de tijd van het theater.   Het begint in Oktober, dan worden de data van de lanceringen vrij gegeven. De uitnodigingen voor presentaties van de culinaire gidsen vallen op de mat. We plannen onze digitale agenda vol, en de weekenden worden gevuld […]

    Lees meer

    Ik hou van Mallorca

    Mallorca! Het prachtige eiland met haar overhangende palmbomen, enorme lavarotsen en helderblauwe zee. Niet alleen is het een heerlijke plek om tot rust te komen en te genieten van de zon. Wij komen ook graag op Mallorca om te proeven en inspiratie op te doen voor heerlijke producten die we […]

    Lees meer
    Restaurant Quarz